Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sajtos pogácsa egyszerűen

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt,
  • 2 tojás sárgája,
  • 50 dkg margarin,
  • 50 dkg sajt,
  • 1 nagy tejföl,
  • 10 dkg élesztő,

Elkészítés:

1. A tésztát összegyúrjuk.

2. A tejfölben felfuttatjuk az élesztőt.

3. Hozzágyúrjuk a tésztához.

4. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a tetejét tojásfehérjével megkenjük, sajttal megszórjuk.

5. Kb. tíz percig kelni hagyjuk és 200/220 C - fokon kisütjük, kb. 15 - 20 perc alatt kisütjük.

0 Tovább

Régi halételek 1.

Sok főzőműsorban látom, hogy gyakran készítenek hal-, vagy rákpogácsát, pedig mi nálunk is van ilyen recept, amelyet meg is osztok veletek, ahogy leírták nagymamáink:

"Vákj egy zsemlyét, melynek héjját lereszelted, vékony szeletekre, tedd rézserpenyőbe, önts rá egy meszely tejet, 's főzd parázstűzőn szüntelen kavarás közt pépé, aztán ved el a tűztől, s had hűljön ki, azalatt törj meg egykevéssé egy tojásnyi rákvajat, ad hozzá a megfőtt zsemlyét, 2 egész tojást, és háromnak székét, kavard fél óráig, tégy bele kevés sót, és 25 ráknak öregre összemetélt farkát. Keverd mind ezt jól össze. Habarj közébe 3 tojás fehérének havát. Kend meg a formákat rákvajjal 's fojtsd be. Kis fél óra múlva borítsd kia' leveses tálba, s önts rá tört levest."

Forrás: Régi Magyar Halételek, Máriabesenyő - Gödöllő, Attraktor, 2008

0 Tovább

Halban Pácolt Ember

blogavatar

Kedves és nyilván bizakodó olvasóm. Két dologhoz nem értettem soha a konyhában, a halhoz és a borhoz. Gondoltam egyet, és arra jutottam, hogy a saját kezembe veszem a sorsom irányítását és belépek egy csodálatos univerzum kapuján, hátrahagyva a húsok világát, és felfedezem a halakét.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek