Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Karácsonyi chilis - rumos forrócsokoládé

5 dl tej 
3 dl tejszín
1 tábla svájci vagy belga tejcsoki, vagy magyar 
étcsoki ízlés szerint
fehércsoki
vanília rúd, vaníliás cukor (1 csomag), lehet bourbon
1 chili paprika 
szegfűszeg
ánízs
fahéj
0,3 dl jóféle rum
A chilit kevés vízben kifőzzük. A tejet és a tejszínt és a chilis vizet felforraljuk és a rumot, a vaníliával felfőzzük, majd beletörjük a csokoládét, lassú tűzőn addig főzzük amíg fel nem olvad, majd hozzáadjuk a fűszereket, egy forrás, majd kész, ha vaníliás cukrot használjuk, akkor ezt a legvégén adjuk hozzá, azzal már ne főzzük. Tejszínhabbal tálaljuk. A karácsonyfa mellet kortyolgatjuk.

0 Tovább

Mézeskalács ízű forrócsoki

5 dl tej 
3 dl tejszín
1 svájci vagy belga tejcsoki, vagy magyar 
étcsoki ízlés szerint
vanília rúd, vaníliás cukor (1 csomag), lehet bourbon,
mézeskalács fűszerkeverék,
A tejet és a tejszínt felforraljuk a vaníliával, beletörjük a csokoládét, lassú tűzőn addig főzzük amíg fel nem olvad, majd hozzáadjuk a fűszereket, egy forrás, majd kész, ha vaníliás cukrot, ha azt használjuk, akkor ezt a legvégén adjuk hozzá, azzal már ne főzzük. Pillecukorral és tejszínhabbal tálaljuk. Tálaljunk mellé mézeskalácsos muffint. 

0 Tovább

Halban Pácolt Ember

blogavatar

Kedves és nyilván bizakodó olvasóm. Két dologhoz nem értettem soha a konyhában, a halhoz és a borhoz. Gondoltam egyet, és arra jutottam, hogy a saját kezembe veszem a sorsom irányítását és belépek egy csodálatos univerzum kapuján, hátrahagyva a húsok világát, és felfedezem a halakét.

Utolsó kommentek